Winkelwagen Geen producten

Cayennepeper

Cayennepeper is één van de vele chilipeper soorten (Capsicum annuum) uit de nachtschade familie, en wordt gebruikt in veel Aziatische gerechten, maar ook in vele chilisauzen op basis van azijn. De naam “Cayenne” komt van de gelijknamige hoofdstad van Frans-Guyana.

Gebruik
Gedroogd zoals wij hem verkopen wordt het toegevoegd aan gerechten zoals stoofpotten maar ook chili con carne. Gedroogd is cayennepeper erg potent dus pas op dat je niet teveel gebruikt! Tegenwoordig zijn we er achter dat het gebruik van een klein beetje poeder erg gezond is en zien we steeds meer dat het toegevoegd wordt aan smoothies en zelfs thee.

Scoville
Een cayennepeper scoort tussen de 30.000 en 50.000 op de schaal van Scoville waarmee de pittigheid gemeten wordt van chilipepers. Een normale blok paprika zoals in de winkel heeft een Scoville van 0 terwijl één van de heetste pepers de Naga Jolokia “Ghost pepper” een waarde van wel 1.000.000 heeft! De cayennepeper is gemiddeld en de Jalapeñopeper is tussen de 2500 en 8000 mild.

Voedingsstoffen
Vitamine A, Vitamine B2, Vitamine B6, Vitamine, C, Vitamine E, Kalium, Mangaan.

Gezondheid
Een wetenschappelijk bewezen effect is dat het eten van de cayennepeper meer zuurstof naar weefsels vervoerd waardoor het algehele energie level omhoog gaat. Deze pittige poeder helpt ook om het bloedsuiker stabiel te houden en is daarom een aanrader voor mensen met diabetes. Bij het eten verwijdt het de hart en bloedvaten waardoor er minder plaque ontstaat wat weer belangrijk nieuws is voor mensen met hart en bloedvaatziekten. Het verlaagd de bloeddruk en voorkomt spijsverteringsproblemen zoals Indigestie. Cayennepeper is ook nog is een natuurlijke pijnstiller en kan zelfs de vergelijking aan met paracetamol!

Waarom geen supplement?
Zodra cayennepeper tot supplement gemaakt wordt is het opeens erg prijzig. Het is onnodig om cayennepeper in pilvorm te nemen en vooral duur!
 
Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk: € 1,50
Aantal: Bestellen
Enige webshop in Nederland met handgemaakte kruidenmixen!

 

Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.